И луксузот има грешка – Bently Bentayga на дополнителен сервис

ОБЈАВЕНО НА:

Иако неодамна беше промовиран, од Bently веќе им упатија покана на сопствените на возилата да се вратат во сервис. И луксузните и скапи возила понекогаш имаа проблеми. А подобро е да се спречи отколку да се лечи.

Сопствените ќе мора да отидат на дополнителен сервис бидејќи постои можност за откажување на работата на контролната табла и системот што управува со местењето на седиштата. А причината за ова е што навртките што се користеле за овие делови не биле прицврстени според пропишаниот „моментум“.

bentley-bentayga-1

Кај повеќето автомобили контролната табла ја контролира и работата на возилото, можно е автомобилот да не работи ако се одвои контролната табла, и може да биде предизвикана сообраќајна несреќа.

Среќа што само 88 примероци на Bently Bentayga се повикани на дополнителен сервис.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK