Далечинскиот клуч на автомобилот не „фаќа“ – Има едноставно решение

ОБЈАВЕНО НА:

Иако се случува ретко, сепак, има ситуации во кои има потреба автомобилот да биде отклучен од подалечно растојание. Од една или друга причина сигналот од дистанца откажува да стигне до приемникот дури и од десеттина метри, но има метод кој дозволува зголемување на опсегот без никакви технички подобрувања.

Ако централната брава на автомобилот не реагира колку и да притискате на копчето, едноставно допрете го клучот под брадата. Овој „народен“ рецепт може да ви звучи налудничаво, но се покажува дека работи.

Пред Thе Nеw Yоrk Timеs радиоинженерот Тим Ползар го објасни овој феномент со анатомијата на човекот. Според него течностите во главта се одличен спроводник на сигналот. Бројот минува само на отворено каде што меѓу автомобилот и растојанието нема препреки.

Некои истражувања покажуваат дека со потпирање на држачот за клучот на брадата опсегот се заголемува со должина на два автомобили односно околу 8-10 метри. Вљубениците кои го испробале методот тврдат дека во нивниот случај опсегот се зголемил за двојно.

 

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK