BMW ќе нуди бонус од 2.000 евра за купување еко возило

ОБЈАВЕНО НА:

Иако во поголемиот дел на Европа, клиентите можат да се потпрат на државна и, или корпоративни субвенции при купување на нов еко-возило, BMW Group направи нов чекор напред, како промовирање план за воведување на единствен еко-бонус за сите сопственици на дизел автомобили (стандард ЕURO 4 или понизок) во Европа.

Од BMW Group најавија дека првично до крајот на оваа година, сите сопственици на дизел автомобили (стандард ЕURO 4 или понизок) во Европа, кои ќе се одлучат да купат нов автомобил од компанијата, ќе добијат до 2.000 евра субвенција за купување на BMW i3, како и на кој и да е плаг-ин хибрид или Еуро6 дизел автомобил на нејзините брендови BMW и MINI со ЦО2 емисии до 130 грама на километар.

Од BMW Group коментираат исто така дека новата програма ќе започне пред крајот на август и ќе биде достапна како самостојно, така и при достапна државна субвенција.

Компанијата потврди дека е во состојба да понуди и дополнителни оптимизација на емисиите на издувните гасови за 225.000 Еуро 5 автомобили, кои се движат во моментов на патиштата на Германија.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK