Renault Symbioz Concept – визија за мобилност во 2030 година

ОБЈАВЕНО НА:

Renault објави прв тизер што го најавува целосно новиот концепт наречен Symbioz, што треба да има премиера на саемот во Франкфурт следната недела. Концептот ќе му овозможи на Renault да ја опише својата визија за мобилност до 2030 година.

Студијата се чини дека има футуристички дизајн со 3 врати, со широк заден браник, тенок LED профил и големи тркала, при што француската компанија вели дека ќе ни го покаже вкусот на мобилноста на брендот во иднина.

Новиот концепт го привлекува вниманието на идните очекувања на клиентите поврзани со мобилноста и начинот на живеење, како и со идните предизвици за животната средина и урбаните средини. Преку Symbioz, Рено ќе ја истражува автономната, електричната, поврзана мобилност во иднина.

Името Symbioz доаѓа од “sumbiōsis”, старогрчки збор за “живеење заедно”. Renault верува дека автомобилот на иднината прикажан во овој концепт ќе функционира хармонично и во постојана интеракција со животната средина, патната инфраструктура и дигиталниот животен стил на патниците.
Буквата “Z” на крајот е упатување на електричната ZE технологија која го придвижува автомобилот.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK