Ford им ја олеснува работата на полицајците

ОБЈАВЕНО НА:

Ford објави дека компанијата го создала првиот сертифициран за полициските потреби и особено за „бркање“, пикапот F-150 Police Responder.

Специјално развиен за да одговори на потребите на чуварите на редот, пикапот ќе биде достапен од есенва, како ќе располага со уникатен ентериер, доработени систем за сопирање и суспензија, 18-инчни бандажи со специјални гуми, како и доработен втор ред седишта со зголемена капацитет. Исто така на страничните делови им авградено плочи со кои се штитат лужето внатре од куршуми.

Ford F-150 Police Responder e сертифициран како автомобил со динамично претставување до 160 км / ч, како тоа важи како за употреба на стандардни патишта, така и надвор од нив. Се потпира на 3.5 литарски EcoBoost мотор со 375 КС, комбиниран со десетстепена роботизиран SelectShift менувач и погон на четири тркала.

 

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK