Превозот на претседателот на САД чини 2.614 долари за минута (Видео)

ОБЈАВЕНО НА:

Откако два американски претседатели беа убиени во атентати во минатото, во САД големо внимание се обрнува на безбедноста на нивните „најважни луѓе“.
При превозот на претседателот се користат најразлични возила, и во поворката по улиците има најмалку по 40 возила, и повеќе од 100 лица што директно се околу претседателот. Тука не се вклучени сите на обезбедување на трасата на движење.

Во САД пресметале дека превозот на нивниот претседател чини 2.614 долари за минута.
Вкупниот буџет за транспорт на белата Куќа чини околу 350 милиони долари годишно, што е една четвртина од вкупните трошоци што се прават за нормално функционирање на претседателот и неговиот кабинет.

Во видеото што следи погледнете како изгледа органиизрањето на превозот на претседателот на САД, колку возила учествуваат и каква е задачата на секое од тие возила. И со какви авиони и хелихоптери се вози.

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK