Овие автомобили најтешко се крадат

ОБЈАВЕНО НА:

Современата технологија која се врагува кај автомобилите колку што е добра толку е и лоша. Изминатите година-два беа објавени бројни видео записи за тоа колку е лесно да се украде автомобил од брендот на Tesla, Mercedes, Audi…

Последните истражувања на оваа тема покажува дека производителите Audi, BMW и Volkswagen поседуваат најнапредни системи за безбедност односно против кражба.

Според технологијата, сите контролни единици се “заспиваат” па така усмерувањето на сигналот не ги “буди” односно тие реагираат само кога сопственикот ќе го активира клучот.

Според истражувањата најтешко се крадат Audi A6 Allroad, BMW Serie 1, BMW Serie 8, BMW X6, Ford Puma i Volkswagen Passat

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK