НЕВЕРОЈАТНО: Поминал 8 милиони километри без ниту еден сообраќаен прекршок

ОБЈАВЕНО НА:

Велат, возач без казна не е возач, исто како што и војник без пушка не е војник. Но, во сообраќајот секогаш има примерни возачи кои се однесуваат според правилата, иако таквите се малкумина. Да се вози без да се направи сообраќаен прекршок е навистина нешто неверојатно.

Но, има и такви примери, а овој е особено неверојатно, ама вистинит. Американски возач, кој работи за синџирот супермаркети Walmart Warren Crane, поминал 8 милиони километри без да направи ниту еден прекршок на патот. Ова било откриено откако тој морал да застане за прв пат во животот на барање на заедничка патрола на локалната сообраќајна полиција и државната сообраќајна полиција.

Вообичаено, таквата средба не носи ништо пријатно, бидејќи може да доведе до стрес, казна или само губење време. Но, во овој случај, сè е сосема поинаку. Полицијата го запира возачот и од увидот се открива дека поминал 8.000.000 километри без да биде казнет за прекршок. Ова го соопшти Канцеларијата на шерифот во округот Лоренс, САД.

Ворен Крејн се приклучи на Волмарт во 1988 година, пред 36 години. Оттогаш, тој вози камиони и врши достава до супермаркетите. Кога започна оваа работа, Walmart сè уште широко користеше камиони со предни мотори, кои се попопуларни во САД.

Денес, Ворен вози аеродинамичен Freightliner Cacasadia, кој според техничките карактеристики е најблизок до германскиот Mercedes Actros. Токму на воланот на овој товарен брод, под полициска стража, Ворен Крејн имаше задоволство да ја „скине лентата“ од 5 милиони милји, односно 8.046.720 километри без прекршок.

Возачот го поминал ова растојание за 36 години без да предизвика ниту една несреќа. Поточно, толку долг период не добил ниту една казна од полициските патроли, ниту една забелешка. За да се постигне оваа километража, полицијата проценува дека возачот вози просечно 220.000 километри годишно. Ако се подели со 365 дена, тоа е околу 600 километри на секои 24 часа.

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK