Најдобриот изговор да не бидете казнети за брзо возење

ОБЈАВЕНО НА:

Кога брзате со автомобилот некогаш ги пречекорувате дозволените брзини на патиштата, па можно е да се најдете на радарот на полицијата.

Тогаш следува казна, но претходно сигурно ќе се обидете да ги убедите полицајците дека не сте виновни вие, или некоја друга причина за да не бидете казнети.

Но, понекогаш се смислуваат и „оригинални“ објаснувања иако знаете дека тоа тешко ќе помине. Меѓу оригиналните сигурно е и онаа на возач од Западна Австралија кој возел 127 км/ч. на место какде е дозволено 110 км/ч.
Според него причината за пречекорувањето на брзината бил ветрот. Тој напишат во објаснувањето „ветрот ме буткаше“.

Полицијата се смеела на објансувањето и истото го објавиле на твитер. Сепак казната била впишана..

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK