Kако изгледа камион од милион долари !

ОБЈАВЕНО НА:

Пред неколку години султанот Ибрахим Исмаил од Малезија купи камион вреден едан милион долари. Најскапото возило во тоа време е произведено во Бризбејн, Австралија, од страна на Мак Австралија. Камионот е рачно изработен, а при изработката е внимавано на секој детал.

Кревет обложен од кожа, кујна, скара, систем од шест камери, два телевизори, проектор, дрвен под и кабина обложена од камен е дел од она што може да се забележи на овој камион. Исто така треба да се напомене дека камионот е производен да може да го пренесува и личниот глисер на султанот.

“Ова е најлускузниот камион некогаш произведен во Австралија, а најверојатно и на планетата” изјави Дин Бествик, претседател на Мак, производителот кој го создаде овој камион.

Palace on wheels - Take a look inside the worlds most expensive Mack truck : Luxurylaunches

Максималната брзина на камионот е 100 км/ч.

Palace on wheels - Take a look inside the worlds most expensive Mack truck : Luxurylaunches

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK