Opel им го олеснува управувањето на лицата со инвалидитет

ОБЈАВЕНО НА:

Способноста да се вози и да се биде мобилен е особено важна за лицата со телесна попреченост. Тоа е важен чекор кон независност. Opel нуди идеални решенија за ова. Најновите производи во портфолиото на компанија се две нови рачни контроли кои овозможуваат возење без педали. Помошта за мобилност веќе е достапна многу модели на Opel, како што се Astra, Cascada и Zafira. И наскоро ќе следи новата Insignia.

Основата ја чини Veigel Commander, рачката со која се контролира гаста, сопирачката, трепкачите, сирената, бришачите и аудио системот. Производителот наведува дека ова е доста подобро од старото решение со кое се контролираше само гаста и сопирачката.

На управувачот може да се монтира и рачка за полесно вртење со една рака, а тука е и додатокот што ги прекрива командите со нозе и случи како одмориште за ногата. Opel наведува уште некои општини кои го подигаат комфорот и му помагаат на возачот, а достапни се и за нарачка.

Покрај помошта и опремата за возачите, заедно со партнерите за соработка Opel нуди и многу решенија за превоз на луѓе во инвалидски колички, па и за патниците. Просторните Combo, Vivaro и Movano модели се особено погодни за оваа намена.

 

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK