VW ја заврши 2016 со 5,99 милиони продадени возила

ОБЈАВЕНО НА:

Германски Volkswagen ја заврши 2016 година со 2,8 отсто повеќе испорачани патнички возила во однос на 2015 година. Вкупно 5,99 милиони возила биле испорачани на купувачите во светот, односно 164.000 возила повеќе.

Испораките во декември биле за 16,4 отсто повсоки, односно вкупно 567.900 возила се испорачани на купувачите

За VW ова се одлични бројки на почетокот на 2017 година каде треба да бидат промовирани неколку важни премиерни во сите региони.

Најголем пораст во испораките во 2016 година имало во Кина и Азија, а пото следува Централна и Источна Европа.

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK