Радост во Данска: Конечно се намалува данокот на нови возила

ОБЈАВЕНО НА:

Најскапа земја во Европа за купување нови автомобили е Данска, и тамошните жители плаќаат највисоки даноци доколку сакаат да имат ново возило. Но, наскоро таа земја нема да биде озлогласена, бидејќи се предвидува драстично намалување на данокот на автомобили.

Во моментов даночната стапка за купување нови автомобили во Данска е 180 отсто, а според предлогот на Министерството за економија стапката треба да се симне на 100 проценти.

Тоа делумно ќе ги намали цените на возилата, и понатаму ќе остане меѓу најскапите земји. Во зависност од моделот новиот закон може да им донесе заштеда и до 10.000 евра по модел.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK