Како се проектира електромобил во Porsche (ВИДЕО)

ОБЈАВЕНО НА:

Електричните автомобили стануваат главна тема во светот на автомобилизмот, а станува сè поинтересно да се види и како тече нивното производство и во што тоа се разликува во однос на денешните автомобили со мотори со внатрешно согорување.

До пред извесно време електромобилот не само што се сметаше за премногу скапа инвестиција туку беше и безнадежен, па дури и се сметаше за празна идеја.

„Омотот ги отцртува границите на архитектурата на колата. Местата за патниците, местото за багаж – тоа определува 70 проценти од архитектурата, а другите 30 проценти се дел од идејата на дизајнерите“, вели раководителот за дизајн во Porsche, Михаел Мауер.

Влегувајќи во новите сектори со Panamera, Cayenne и Macan, Porsche безсрамно секој пат погледнува кон 911 за да побара воодушевување. А самиот 911 е воодушеввање. Сега концептот The Mission E го води Porsche по нов пат кој во општи црти покажува како би изгледало еден двосед или четвросед 911 на иднината. И тоа електричен.

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK