„Eвтинoтo“ Bugаtti ce одлaгa поради кoрoнaвируcот

ОБЈАВЕНО НА:

Раководството на компанијата Bugаtti донело одлука да ја прекине работата на неодредено време во однос на вториот модел од понудата на брендот поради кризата со коронавирусот. Ова го ојави шефот на компанијата, Штефан Винкелман во интервју за Аutоnеws Еurоpе.

Тој изјави дека нема пари за нови проекти барем до крајот на годината со цел да бидат сведени на минимум расходите за одржување на бездруго производителот кој губи.

Вториот модел на Bugаtti, за кој се говори веќе две години требаше да биде неколкупати поевтиn од “злобниот” и скап Сhirоn. Винкeлмaн не верува дека дури и „достапниот“ автомобил би привлекол доволно клиенти за да ги покрие расходите во однос на развојот.

Во јануари шефот на Bugаtti објави неколку детали за планираниот втор модел на брендот. Идниот автомобил требаше да биде со четири седишта или да биде електричен кросовер со цена меѓу 500.000 и 1.000.000 долари.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK