Работниците во Мерцедес во Германија со бонуси од 5.400 евра

ОБЈАВЕНО НА:

По успешната година, вработените во Daimler ќе добијат и бонуси.

По заедничкиот договор на Менаџментот и Генералниот Совет на работниците, околу 130.000 луѓе што работат во Германија ќе добијат бонуси до 5.400 евра, и тоа со априлската плата.

Од 1997 година постои договор како ќе се врши исплатата на евентуалните бонуси кога компанијата ќе има добра година.

Dimler продал 2.998.386 возила лани во светото, од што 2.197.956 биле од Mercedes, 415.108 od Daimler товарни возила, 359.096 od Mercedes Benz Vans одделот и 26.226 од Daimler автобуси.
Вкупната продажба е зголемена за 5 отсто во однос на претходната година.

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK