Peugeot се откажува од изложување на саеми

ОБЈАВЕНО НА:

Францускиот производител Peugeot реши да се откаже од појавувањето на саемот во Франкфурт следната есен. Во иднина повеќе внимание ќе се посвети на работата преку дигиталните платформи, и ќе се обидат да имаа повеќе директни контакти со потенцијалнит екупувачи.

Peugeot го удвои буџетот за дигитални платформи, а до 2020 година тој би требало да биде половина од вкупната сума што се троши. Од друга страна појавувањето на саем во Германија и не е баш исплатливо, со оглед на трошоците за излагање, а со пазарен удел од 1,7 отсто.

На последниот саем во Париз есенва не се појавија Ford, Volvo и Mazda.

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK