Ѕирнете во најголемиот центар на олдтајмери на Jaguar Land Rover (фото + видео)

ОБЈАВЕНО НА:

Jaguar Land Rover е многу сериозно посветен на нивните олдтајмери и СУВ возила. Пред една година го отворија одделот за олдтајмери (класици), а сега го отвоија и новиот оддел за олдтајмери во нивниот дом во Ковентри, Англија.

Наведена е како „најголема светска продавница на олдтајмери, производство и реставрација“ се наоѓа на површина од 14.000 м2 и објектот вклучува и изложбен салон. Се разлика од современите салони бидејќи наместо продажба на нови се фокусира на старите класични возила.

Тука може да се најдат оригинални делови за нивните олдтајмери и тоа директно од производителот. Под ист кров има изложба на над 500 олдтајмери, а тука истовремено се прави и нивната реставрација, на моделите од Land Rover Series I, Range Rover Classic, Jaguar E-type и Jaguar XKSS Моделите.

Секое возило што таму ќе влезе ќе биде подложено на строга инспекција од 121 точка и ќе биде одобрено од главниот тест возач Енди Валас, кој во 1988 година го освои „24 часа Леман“. Во моментов има 80 вработени, а та абројка треба да се зголеми на 120 до крајот на годинава.

 

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK