(Видео): Прва Toyota Land Cruiser LEGO во размер 1:1

За изработката на овој модел на Toyota се искористени 440.000 ЛЕГО делови, а на изработката работеле 12 лица, вкупно 2688 часа (112 денови).

Нарачката на оваа Toyota Land Cruiser LEGO во размер 1:1 била на Ал-Футаим Моторс, увозникот на Toyota за Обединетите Арапски Емирати. Се работи за моделот Land Cruiser 300

ЛЕГО возилото тежи 2.050 кг.