Сте го погледнале ли краш тестот на Yugo?

Во времето на Yugo краш тестовите беа вистинска енигма. Оттука овој автомобил никогаш не бил дел од официјални краш тестови со цел да е утврди безбедноста, сигурноста и цврстината.

Но тоа не е пречка 40-тина години подоцна овој автомобил да не биде подлежен на ова тестирање.

Еден поинаков краш тест доаѓа од Хрватска, но наместо метални пречки, главниот “збор” го има булдожер од брендот на Hyundai. Местото на спроведување е на улица, во близина на кафиќ и во присуство на неколку лица.

За што станува збор погледнете на видеото во продолжение.