Toyota одгледува јагоди и домати во своите фабрики

ОБЈАВЕНО НА:

За многу производители на автомобили, транзицијата кон производство на електрични возила вклучува и други иницијативи за намалување на емисиите на стакленички гасови. Некои погони веќе користат обновливи извори на енергија за енергија, произведувајќи автомобили со делови направени од рециклирана пластика и други отпадни производи.

Две фабрики на Toyota зазедоа поинаков пристап кон екологијата користејќи топлина и отпад од CO2 за одгледување јагоди и чери домати.

Toyota добро знае за негативното влијание на вишокот топлина и CO2 врз животната средина. Во април 2022 година, фармерите му помагаа на производителот на автомобили да постави експериментална стаклена градина во фабриката во Камиго за одгледување јагоди. Во таа фабрика се произведуваат мотори за Toyota Crown и други модели на Lexus. Компанијата ја избира и фабриката Миочи за одгледување домати.

Земјоделците не треба да се грижат дали Toyota ќе се пробие во нивниот бизнис. Јагодите и чери доматите одгледувани во погоните се нудат бесплатно во трпезариите на компанијата.

 

 

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK