Како не треба да се превезуваат гуми во автомобил (Видео)

ОБЈАВЕНО НА:

Германската осигурителна компанија Алијанц направи интересен краш тест. Нејзината цел е да ги предупреди сите сопственици на автомобили кои деновиве почнуваат со размислување и менување на летните пневматици со зимски, а притоа сменетите ги носат дома. Видото покажува како не треба да се транспортираат сменетите гуми.

Тестот ги предупредува возачите кои ги превезуваат зимски гуми на своите автомобили, посебно во багажникот, особено оние кои, ако гумите не можат да се внесат во багажникот, ги спуштаат задните седишта или ги пренесуваат на задните седишта.

Ако ги носите гумите во багажникот, но со преклопените потпирачи за грб на задното седиште, во случај на повреда може да претрпите сериозни повреди. Тестот беше спроведен во истражувачкиот центар на Алијанц, во близина на Минхен. Во VW Golf, тие поставија неколку гуми и направија судир на 40 км/ч.

Погледнете ги резултатите. Видеот е многу корисно и поучно.

 

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK