Hyundai го направи првото воздушно перниче за панорамски покрив (Видео)

ОБЈАВЕНО НА:

Hyundai Mobis објави дека компанијата го создала првата во светот превентивно воздушно перниче, наменета за употреба во возилата опремени со панорамски стаклен кров. Главната задача на новиот систем е да не дозволи телата на возачот и неговите сопатници да бидат исфрлени од кабината на возилото во случај на сериозен сообраќајна несреќа.

Од Hyundai Mobis велат дека уникатното и превентивно воздушно перниче е интегрирано во задниот дел на панорамското стакло и при регистрирање на можност од превртување на автомобилот се активира и изгледа слично на ролетна. Целиот процес трае само 0.08 секунди.

Клучен предизвик пред екипата на Hyundai Mobis за време на развој на новаото воздушно перниче е тоа дека тоа треба да функционира апсолутно подеднакво сигурно и независно од тоа дали стаклениот панорамски таванот е затворен или делумно отворен. За да ги обезбеди потребните работни параметри на новата развој, од компанијата користеле 11 патентирани конструкциски и инженерски решенија.

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK