(Видео): Видете ги сите „голфови“ во 90 секунди

Компанијата Volkswagen има историја долга 42 години за моделот Golf. Ова е видео за еволуција на моделот во која се сместени голем број на возила коишто се изработени од страна на германската фирма.

Растот на фирмата стратува со првиот GTI, па сè до денешниот R кој е потомок на GTI и кој располага со 300 коња. Ова е видео кое нуди вистинско уживање со развојот на една марка на автомобили која е присутна во голем број на земји во светот.