(Видео): Немојте да ги прекршувате законите во Тајван, може да ви се случи ова

Ако имате неисправен автомобил, и бидете фатени од полицијата ве чека казна или пак одземање на возилото. Но, друга казна ве чека ако тој прекршок го направите во Тајван.

Таму може да добиете и бесплатно уништување на автомобилот, како предупредување за другите возачи.

Еден сопственик на Lamborghini Murcielago имал неисправна регистерска табличка. Казната била, уништување на автомобилот за истиот да неможе да биде продаден.

Оправдувањето на тајванските власти за ваквиот потег е предупредување за сите дека никој не може да биде над законот.