Иако со децении не се произведува популарното фиќо, сѐ уште живее неговиот дух, а во Италија има и клуб каде постојат над 20.000 членови кои сѐ уште ги чуваат своите возила. Тие секое лето се собираат и возат по италијанската ривиера.

Погледнете го прилогот на редакцијата на Дојче Веле за овој собир на сопственици и љубители на Fiat 500, а ги има од сите земји од Европа, а не само од Италија.