Кога модел на Toyota Land Cruiser ќе „падне“ во раце на возач на НАСКАР тогаш тој сигурно не е обичен автомобил. Ако е уште и модифициран, дотеран и засилен тогаш сигурно има и голема моќ. Toyota успеа да направи ова возило Land Cruiser да може да развива 370 км/ч.

Моделот е развиен во техничкиот центар на Toyota и има вградено мотор од 5.7 литри V8 со два турбо полнача со кои се развиваат 2.000 КС.

Поради ваквите перформанси возилото е „спуштено“ пониско до земјата и има и безбедносен кафез во внатрешноста.

Овој модел бил управуван од Карл Едвардс, возач на НАСКАР кој успеал да стигне до 370 км/ч.