(Видео): Може ли во Yugo да се стави мотор со 650 КС и 4х4 погон

Многумина на Yugo ги учеа првите возачки искуства, и своевремено беше „народно“ возило во бившата заедница. Се покажа како доволно добро за секојдневните потреби, но далеку од вистински избор и долгорочно решение.

На домашните тркачки патеки постоеше и посебна класа „Yugo“ за оние што беа љубители на брзините. Вакви возила се уште може да се видат особено на рдско-брзинските натпревари.

Но, можете ли да замислите во Yugo да се спакува мотор со 650 КС, и погон на сите четири тркала. На еден Грк тоа му успеа. Како тоа изгледа?