(Видео): Мали совети од Ford за возење на снег и замрзнати патишта

Како да се тргне, возење и сопирање по снег, мраз и влажна подлога, се возачки вештини што не се учат во авто-школа, туку се стекнуваат само со практично вежбање.
Од Ford стигнува едно вие во кое им даваат совети на возачите како да се однесуваат во вакви екстремни временски услови.

Возење по дебел слој на снег, замрзнати собраќајници и вистинска снежна бура (лапавица), проблеми при тргнувањето, управувањето, и застанување по лизгав пат, се состојби на кои почетниците само теоретски се запознаваат.

Бидете подготвени за снегот кој може секој момент да падне, и да ве „изненади“.