(Видео): Кружната трка во Скопје низ објективот на Американецо Ренди Луис

Познатиот светски патник кој низ светот посетува различни трки, во октомври беше и во Скопје како гостин на АКК „Никол Карев“ на кружната трка во Скопје. За Американецот Ренди Луис тоа беше 76 различна земја во која присуствувал на трка.

Тој направи и интересна видео репортажа од трката, она што се случуваше крај патеката, публиката, но и од Скопје. Ја виде на свој начин. Неговата интернет страница www.randylewis.org има над 500.000 фотографии од сите места што ги посетил. Им аи над 1.000 видео репортажи.

Погледнете како тој го виде Скопје и трката..