(Видео): Кен Блок добро се снаоѓа и на снег

Познатиот Кен Блок е извонреден кога вози на сува подлога, па со автомобилот прави многу атрактивни потези, вртења, дрифтања, опасно влегување во свиоци…
Но, тоа е на сува подлога и со автомобил.

Неодамна покажа дека знае да се снајде и на снежна подлога, возејќи Ford F-150 Raptor.
Добро, не е тоа гимкана на која сме навикнати, но Кен Блок покажа повторно снаодливост.

Сега го претстави новиот Ford F-150 Raptor кој има 3,5 литарски мотор со шест цилиндри до директно вбризгување. Моторот им адве турбини и развива 450 КС.