(Видео): Како VW Lupo победува BMW 3 Series

На изглед Volkswagen Lupo нема никакви шанси против BMW 3, особено со спецификација 335d. Но, кога на Lupo ќе му се направат одредени модификации тогаш трката може да биде рамноправна, па дури и во корист на „малата ракета“.

Визуелно гледано овој VW Lupo се оделува само по големиот интеркулер. Возилото има 2.0 литарски TDI мотор кој по модификацијата може да развие 500 КС.

На оваа трка покрај Lupo, се наоѓа и BMW каде оригиналните 265 КС се зголемени на 480 КС

Погледнете како помина нивната меѓусебна борба.