(Видео): Како се прави Bugatti Chiron

Во францускиот град Молшем е фабриката каде се прави моќниот автомобил што е наследник на легендарниот Veyron. За него треба да одвоите 2,7 милиони евра, а веќе досега се продадени повеќе од 200 примероци.

Новиот Bugatti Chiron има 1500 КС и до 200 км/ч. забрзува за 6,5 секунди.
Погледнете во ова кратко видео како се произведува Chiron, и како изгледа неговото возење. Нам ни останува само да сонуваме дека еден ден барем ќе можеме да седнеме и да го почувствуваме адреналинот.