(Видео) Како изгледал сообраќајниот хаос во 1906 година

Првите автомобили кои се појавиле уште на почетокот на 20 век предизвикале хаос во движењето со оглед на тоа што ова бил нов момент за луѓето. Без уредна сигнализација, сообраќајни знаци и место кој каде треба да се движи секој учесник во сообраќајот се движел по свое и тоа предизвикувало огромен хаос.

Автомобилите го делеле просторот со примитивните трамваи, количките и запрежните коли, а пешаците се движеле по свое убедување и буквално секој му пресекувал пат на секого.

Малата брзина која автомобилите можеле да ја развиваат била причина за малкуте сообраќајни инциденти, но затоа може да се види како луѓето се однесувале во тој мал сообраќаен хаос во едно од видеата кои постојат од 1906 година.