Денеска сите сопственици на автомобили користат различни апликации на своите телефони со цел да си го олеснат секојдневието, а меѓудругото и управувањето со возилото, или пак да им биде попријатен престојот во нив. Се почесто смарт телефоните се поврзуваат со автомобилите, па можно е далечинско поврзување со некои системи во автомобилот.

Ова е добро за сопствениците, но секако дека технолошкиот напредок го следат и крадците. И тие секојдневно учат и напредуваат во обидите да „позајмат“ што е можно повеќе возила. Се бара секоја слабост кај апликацијата, или кај автомобилот.

Компанијата за обезбедување Промон демонстрира колку е лесно да се хакира дури и моделот Tesla S, со тоа што прво ќе се најдат неговите слабости.

Погледнете колку време и напор им требаше да го пронајдат возилото што го посакуваа, и како тоа го направија. Потоа размислете дали е добро баш секогаш да бидете во чекор со најсовремените технолошки достигнувања.