(Видео): Чија приколка е побрза: Трка меѓу Рикардо и Ферстапен

Како најава за трката за ГН на Австрија во јули, двајцата возачи на Red Bull, Даниел Рикардо и Макс Ферстапен покажаа како изгледа еден тимски дуел, но со возила на Aston Martin. И плус со истите да влечете камп приколка.

Рикардо возеше Aston Martin Vanquish Volante со 569 КС, а Ферстапен управуваше уште посилно возило, Vanquish Volante со 595 КС.
Поинтересно е што овие возила влечеа камп приколку што тежат околу 400 кг. а Aston Martin баш и не наменет за влечење товар , нели.

Возилата имаа и мазни Pirelli гуми, но ниту тоа не помогна многу. Требаше нешто повеќе од брзо возење.