(Видео): Алибаба нуди тестирање и купување автомобили од автомат-апарати

Шангај и Нанјинг ќе бидат првите два града во кои Алибаба ќе отвори свои машини-автомати преку кои ќе може да се изнајмуваат или купуваат автомобили. За да бидат користени овие автомати, заинтересираните купувачи ќе мораат да имаат резултат од преку 700 кинески Зима кредит систем. Секако мораат да бидат и регистрирани членови на Алибаба.

Оттаму ќе можат да ја преземат апликацијата за паметни телефони кои ќе им овозможат да изберат едно од возилата коишто ќе бидат понудени на автоматот. Ќе имаат опција за тридневно тест возење или за купување. После потврдувањето со препознавање на лицето кое го има нарачано или со уфрлањето на кодот за пријавување возилото ќе биде испорачано.

Корисниците ќе бидат ограничени на едно пробно возење на секое возили, но ќе им биде дозволено во првите два месеци да имаат не повеќе од пет тест возење. Во ова ќе партиципираат Maserati, Mercedes-Benz, BMW, Audi и Volvo.

Ви текот на 2018 година од Алибаба имаат намера да отворат десетици автомати за нарачка на автомобили.