(ВИДЕО) BMW X5M Competition јуришаше на автопат со 300 км/ч.

Во најновото видео на AutoTopNL главната улога ја има BMW X5M Competition. Едиторот со ова возило на автопат во Германија каде нема ограничување на брзината успеа да дигне и 300 км/ч.

Секако тоа не е никаков проблем за ова возило кое располага со 4,4 литарски V8 мотор и 575 КС како и осум степен менувач. Според фабричката спецификација со овој мотор до стотка забрзува за 4,2 секунди

Видеото во кое X5M ја постигнува таа брзина погледнете го во продолжение.