Таму најмногу доцнат: Топ-10 градови со најголем сообраќаен метеж

ОБЈАВЕНО НА:

Агенцијата Inrix, која се занимава со истражување на проблемите на движењето на возилата даде одговор на едно интересно прашање околу тоа каде има најголем застој на движењето на автомобилите. Списокот кој беше направен од страна на Inrix ги содржи градовите каде што има најголемо задржување на возилата во сообраќај за минатата година.

Постојат различни причини за сообраќајниот метеж, но истражувањето го опфаќа само временскиот период што патниците го минуваат во своите автомобили. На првото место се наоѓа Лос Анџелес кој е убедливо на врвот. Во просек автомобилите минуваат на патот задржувајќи се по 102 часа во година.

Зад Лос Анџелес се наоѓа главниот град на Русија, Москва каде што годишното задржување на автомобилите на патот е 91 час.

Во Топ-10 има уште четири града од САД, но и главните градови на Англија и Франција. Од Јужна Америка тука се Сао Паоло од Бразил и Богота од Колумбија.

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK