Може ли овој Golf 2 против Nissan GTR R35?

Трките, особено на тјунираните модели секогаш е интересен. Во ова видео прашањето е дали може Golf 2 од доцните 80-ти од минатиот век против спортскиот модел на Nissan, GTR R35?

Пред да одговорите на прашањето треба да знаете дека германецот е опремен со турбо мотор кој продуцира неверојатни 735 КС. Јапонецот пак под хаубата располага со фабрички 3.8 литарски twin-turbo V6 мотор кој продуцира безмалку 600 КС.

Одоговорот на прашањето можете да го погледнете во следното видео.