Возење без пари: Во овие европски земји нема патарини!

ОБЈАВЕНО НА:

Цените на патарините предизвикуваат доста главоболки кај сите возачи. Иако постојано се дискутира за покачување на цените на патарините со изговор дека тоа се прави со цел да се соберат финансиски средства кои би се искористиле за еколошки цели и за инфраструктурни проекти, сепак покачувањето и воведувањето на нови патарини на патните правци имаат сериозни финансиски импликации за оние кои секојдневно патуваат на релации каде има патарини.

Сепак патарините не се болка за сите во Европа.

Постојат доста држави во Европа каде не постојат патарини. Можеби веднаш на ум ви доаѓа Монако и Ватикан како нетипични државни уредувања со мала површина, сепак и жителите на Финска и Украина не плаќаат патарини.

Долго време во овие две земји граѓаните се поштедени од патарини кога патуваат низ земјата. Покрај во Монако, Ватикан, Финска и Украина доколку патувате и во Естонија, Кипар и Малта ќе бидете поштедени од плаќање на патарини.

Листата на земји каде не постојат патарини ја сочинуваат уште и Косово, Лихтенштајн и Луксембург.

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK