Во септември ќе има збогум за три модели на Mitsubishi

ОБЈАВЕНО НА:

Одлуката за збогување со три модели од Mitsubishi може да биде силен удар за дилерите, а тоа е факт кој вели дека компанијата ќе запре со доставување на клучните модели во Европа. Информацијата е од анонимен извор од компанијата, кој ја има споделено веста со Аutоmоtivе Nеws Еurоpе.

Минатиот месец беше откриено дека Mitsubishi го замрзнува стартувањето на нови модели во Европа на неопределено време како дал од намалување на расходите. Сега излезе дека тоа ќе се случи на почетокот на почетокот на есента.

„Заедно со Оutlаndеr компанијата ќе запре да ги доставува и кросоверите АSX и Есlipsе Сrоss дo во Европа во текот на следниот месец. Невозможно е да се прави бизнис без кросовери. Дилерите нема да можат да преживеат при продажба на малите автомобили и L200“, вели анонимниот извор.

Заедно овие модели претставуваат 64 проценти од вкупната продажба на Mitsubishi (53.242 aвтoмoбили) во првите шест месеци од 2020 година. Во истото време доставувањето н а моделите мoдeлитe Spасе Stаr/Mirаgе (најпродаваниот модел во Европа) и пикапот L200 ce очекува да продолжат до крајот на 2021 година.

 

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK