Пет автомобили на старо кои не треба да ги купувате

ОБЈАВЕНО НА:

Годишното рангирање на германската компанија за технички прегледи на автомобили, донесе интересно класифицирање, кое ја покажува веродостојноста на користените автомобили.

Вниманието е насочено на автомобилите кои се најкршливи според Германците, а иситте не се препорачливи за купување на старо.

Како и најверодостојни експертите на TUV на оваа негативна листа ги определуваат користените Fiаt Pаndа.

Втората позиција во оваа антирејтинг класификација ја има Rеnаult Twingо, a потоа следува VW Pаssаt СС, кој е единственит германски автомобил во оваа анти топ 5.

На 4. позиција се наоѓа Pеugеоt 207, додека првата петка ја дополнува Fiаt Puntо.

Се покажува дека од петте најнесигурни и непрепорачливи за купување користени возила две се француски и две италијански.

Една е од Германија, а возилата од Кореја и од Јапонија се понатаму во рангирањето.

 

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK