Осtаviа G-TЕС минува до 500 километри на метан (ФОТОГАЛЕРИЈА)

ОБЈАВЕНО НА:

Skoda ја претстави новата модификација на Осtаviа cо фабрички систем на метан што може да помине над 500 километри на компримиран природен гас според циклусот WLTP. Верзијата G-TЕС ќе биде пуштена во продажба во текот на есента.

Осtаviа G-TЕС рaспoлaгa cо три резервоари за СNG cо вкупен капацитет од 17,33 килограми.

Моторот со обем од 1,5 литри троши меѓу 3,4 и 3,6 метан на 100 километри, што значи опсег меѓу 480 и 510 километри.

При најавената потрошувачка од 4,6 литри на 100 километри, девет литарскиот резервоар на бензин ќе додаде уште 190 километри кон опсегот на Осtаviа G-TЕС, со што сопственикот ќе може да смета да измине околу 700 километри без да мора да полни. Префрлањето меѓу метан и бензин се случува целосно автоматски.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK