Најдобрите автомобилски марки според Consumer Report (Фото)

ОБЈАВЕНО НА:

Во најновата класификација на најдобри марки на автомобили објавена од страна на Consumer Report на врвот се најде Genesis. Се работи за луксузниот брент на Hyundai кој се појави пред две години.

Подготвени се и одредени инфографики во кои може добро да се види класифицирањето на автомобилските марки.

На првата се гледа бројот на поени, задоволсвото на автомобилот и неговата безбедност, како и моделот на соодветната марка.

ИНФОГРАФИКА 1

Втората графика ја покажува петгодишната динамика во пласманот меѓу 2013 и 2018 година.

ИНФОГРАФИКА 2

Следете не и на:

24AUTO NETWORK