Mitsubishi му кажаа збогум на Pаjеrо!

ОБЈАВЕНО НА:

Mitsubishi ја затвора фабриката во градот Caкaхoги во областа Гифу, каде што е единствената производствена линија за производство на СУВ возилото Pаjеrо, соопштуваат од Nikkеi.

Компанијата од Јапонија донесе одлука да го пензионира моделот уште на крајот од минатата година и оттогаш наваму целата продукција се извезува во странство.

Mitsubishi се откажа од Pаjеrо најмногу поради морално застарената платформа чии ограничени можности го спречуваат тоа да се движи неверојатно. Од 1979 година кога беше објавена првата генерација на влезот беа продадени повеќе од 3,2 милиони примероци.

Во фабриката во Гифусе склопуваат исто така и Оutlаndеr и Dеliса. После затворањето на фабриката производството на двата модели ќе треба да биде пренесено во други фабрики на Mitsubishi.

 

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK