Какви електромобили купуваат Европјаните?

ОБЈАВЕНО НА:

Статистика направена од страна на германскиот бренд BMW, покажува какви автомобили најмногу се продаваат во Европа.

На инфографикот, кој може да се види подолу се вклучени сите електрифицирани автомобили, чисти електромобили и различни видови на хибриди.

Последните се енергетски трактати од бензинов мотор и електромотор, како и од дизел мотор и електромотор.

Вклучени се и таканаречените plug in хибриди и оние што не се наплаќаат од надворешни електрични извори.

Тоа, што остава впечаток е дека лидерите во однос на електрифицираните автомобили во Европа се BMW, Vоlkswаgеn и Tеslа.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK