Без разлика на трендовите – луксузните возила остануваат во мода

ОБЈАВЕНО НА:

Директорот за дизајн на Bentley е убеден дека и покрај тоа што возилата драматично се менуваат во наредните децении, секогаш ќе има побарувачка за луксузни автомобили. Во интервјуто со внатрешна публикација на компанијата, Стефан Силаф призна дека дизајнот на ентериерот драстично ќе се смени во наредните децении, особено по зголемувањето на автономните возила.

“Општеството се менува. Мислам дека во следните 20 години автомобилската индустрија ќе види сеизмичките промени. Три четвртини од човечката популација ќе живее во мега градови, па протокот на сообраќај треба да биде различен. Во овие мега градови ние ќе го изгубиме многу индивидуален однос на возење со својот сопствен автомобил “, изјавил Силаф.

Но, тој е убеден дека луксузните возила ќе останат на цена и секогаш ќе има интерес за нив.
“Секогаш ќе има публика за луксузни автомобили. Од ова сум убеден. Секогаш ќе има луѓе кои сакаат индивидуална изјава за себе преточено во нивниот автомобил”, смета Силаф.

Тој верува дека напредувањето продолжува кај британскиот производител на автомобили и ќе мора беспрекорно да ги интегрира напредните технологии со најдобрите достапни материјали со цел да ги задоволи еволуирачките желби меѓу потрошувачите.

“Клиентот на иднината може да побара веган материјали – еколошки, одржливи трендови. Затоа ги разгледуваме развојните материјали како што се протеинските кожи – или луксузните текстили – затоа ние експериментираме со камени фурнири и OLED екрани. Во иднина ќе има мешавина на технологија и естетика “, вели Силаф.

 

Следете не и на:

24AUTO NETWORK