Ако го „трчате„ кучето и возите велосипед – казната е 50 евра

ОБЈАВЕНО НА:

Ако сакате да спортувате и истовремено да го прошетате вашето куче тогаш немојте да возите велосипед или мотоцикл. Во тој случај можете да бидете казнети од полицијата со глоба во износ од 50 евра во денарска противредност.

Според Законот за бензедност на сообраќајот и патиштата, возач на велосипед, на велосипед со помошен мотор, мопед, мотоцикл, трицикл, на лесен четирицикл и на четирицикл, за времето додека управува со возилото не смее да води животни.

Ова некогаш е многу честа пракса на нашите сограѓани кои сакајќи да ги прошетаат милениците истовремено самите најчесто коритат велосипед.

Прекршочен платен налог со глоба во износ од 50 евра во денарска противвредност согласно со одредбите од Законот ќе му се издаде на возачот кој постапува спротивно на одредбата.

Следете не и на:
[Fancy_Facebook_Comments]

24AUTO NETWORK