Ако патувате со Croatia Airlines има промена во нивната услуга

ОБЈАВЕНО НА:

На сите летови на Croatia Airlinesa сите безалкохолни и алкохолни пијалоци како и топли напитоци почнува сервирање во хартиени чаши кои ќе ги заменат пластичните.

„Тоа е само една од мерките со кои компанијата ја потврдува својата трајна определеност за одржување на развојот во различни сегменти на работата и тоа во склад со актуелните трендови и законски барања во делот на заштита на околината.

Употребата на хартиени чаши на патниците ќе им понуди уште поквалитетно ниво на услуги, а наведената мерка конкретно значи вклопуање на 26 тони пластика на 2 милиони превезени патници (лани во авионите се превезени вкупно 2,17 милиони патници).

Вреди да се потсети дека Croatia Airlines во текот на годините континуирано спроведува мерки во врска со смалување на емисите на стакленички плинови, како и мерки за штедење на потрошувачата на вода во авионите во текот на летата. Освен тоа оваа година потивки се и летовите во авионите Airbus (три A319 и три A320) поради примената на wake vortex генераторот, а вградувањето на нови сателитски навигации во авионите Dash 8-Q400 овозможува и енергетски поефикасно летање со тој тип на авиони“, стои во соопштението на Croatia Airlinesa.

Следете не и на:

24AUTO NETWORK